از کجاها به اين ص�حه سر می زنند؟

Powered by Blogger
ATOM Feed

Archive


www.flickr.com
[ جمعه، اسفند ۱۸، ۱۳۸۵ ]  ::  [ مجتبی.الف ]

ویندوز ویستا

سلام به همه
همون طور که همه کم بیش شنیدید چند هفته ای می شه که شرکت مایکروسافت سیستم عامل جدید خودشو به اسم ویندوز ویستا وارد بازار کرد. بعد از عدم عرضه ویندوز لانگهورن به بازار، مایکروسافت تمام قدرت خودشو برای هرچه بهتر کردن این ویندوز انجام داد و بالاخره پس از چند بار بدقولی و تاخیر نسخه نهایی این ویندوز رو به بازار عرضه کرد. ویندوز ویستا در چند نسخه به بازار عرضه شده که البته دی وی دی نصب همشون یکیه و شما هنگام نصب انتخاب می کنید که کدوم نسخه نصب بشه. البته در کشورهایی که قانون کپی رایت (بخونید در و پیکر!) دارند؛ شما بسته به نسخه ای که می خرید پول می دین و در نتیجه از مزایا وامکانات همون نسخه بهره می برید. من ویندوز ویستای Ultimate شصت و چهار بیتی رو که کاملترینشونه روی کامپیوترم نصب کردم. آنچه در زیر می خونید حاصل اولین تجربه های من در کار با سیستم عامل جدیده.

نه زیاد جدی نه خیلی شوخی!
از وقتی که سیستم جدیدم رو خریده بودم با ویندوز XP مشکل داشتم. سیستم من چنین مشخصاتی داشت.
CPU: INTEL PENTIUM D 3.0 Ghz Core Due
M.B: ASUS P5B
RAM: 1 GB, 800 Mhz Dual Channel
Hard Disk: 250 MB WD, 16 MB Buffer, Serial ATA
(Video Adaptor: EN7300 GS 256 MB, PCI EXPRESS, (256 MB D+ 256 MB RAM
بعضی موقع سیستم هنگ می کرد یا وسط یک کاری ریست می شد. هیچ جای کامپیتور هم ایرادی نداشت. ویندوز هم همیشه آپدیت می شد. کم کم به این نتیجه رسیدم که ویندوز با این سیستم نمی خونه. بنابراین منتظر اومدن نسخه نهایی ویندوز ویستا بودم. تا اینکه ویندوز ویستا به بازار اومد. هنوز 24 ساعت از اعلام عرضه ویندوز ویستا توسط بیل گیتس بیچاره نگذشته بود که نسخه نهایی ( چه 64 بیتی چه 32 بیتی) ویستا رو توی انقلاب دستفروشها هم می فروختند! ویندوز چند صد دلاری رو به 5 دلار خریدم (از مزایای مملکت گل و بلبلی!). پای کامپیوترم که نشستم دیدم ای دل غافل (!) DVD-Drive ام کو؟! نگو دستگاهم اصلا همچین چیزی نداشت! بنابراین 40 چوب دیگه هم پیاده شدم و فکر کنم اولین و تنها کسی در ایران باشم که ویستا برام حدود 45 چوب خرج برداشت!
جدا جدی
از زمان قرار دادن دی وی دی ویستا در درایو تا بالا آمدن کامل ویندوز ویستا چیزی حدود 20 دقیقه طول کشید. این زمان را با زمان حدود 30 تا 40 دقیقه ای ویندوز قبلی مقایسه کنید تا به اولین مزیت ویستا برسید. با اولین بالا اومدن ویندوز شروع به انجام دادن یک سری تست عملکردی می کنه؛ امتیاز میده و پایین ترین امتیاز رو تو تست ها ملاک قرار می ده و تنظیمات ویندوز رو با توجه به اون عدد تنظیم می کنه. مثلا اگه این عدد از یک حدی کوچکتر باشه Aero رو غیر فعال می کنه. این عدد توی کامپیوتر من 3.2 بود و هیچ قسمتی غیر فعال نشد. ویندوز اکثر قطعات سخت افزاری را به راحتی شناخت و تنها میکروفون کارت صدا را تشخیص نداد که با رفتن به سایت سازنده کارت صوت و دانلود درایور مخصوص ویستا این مشکل هم حل شد. ظاهر ویندوز یه جورایی تغییر کرده و در سمت راست یک منوی کناری اضافه شده است. افزایش سرعت سیستم محسوس بوده و علی الظاهر حافظه به خوبی مدیریت می شه. خیلی از آیتم ها از منوی استارت حذف شده و آیتم های مفید تر دیگری جایگزین شدند. در این ویندوز نسخه نهایی نرم افزارهای زیر وجود دارد:
IE 7
Windows Media Player 11
...,Windows Defender
بالا آمدن ویندوز نسبت به ویندوز XP خیلی سریع تره اما شدیدا نیاز به Ram داره. مثلا روی کامپیوتر من توی بالا اومدن گاهی 900 مگ از رم رو اشغال می کنه که البته بعد از مرحله بالا اومدن حافظه سریعا آزاد می شه.
قسمت جالب دیگه ای که اضافه شده Resource monitor توی Task manager هست که اطلاعات جالبی رو بصورت بلادرنگ در مورد حافظه، CPU، دیسک سخت و ... می ده.
قسمت حفاظتی ویندوز به ادعای مایکروسافت کامل شده اما من به اون اعتماد نکردم و اولین نرم افزاری که نصب کردم Kaspersky internet security بود. البته نسخه ویستای اون رو نصب کردم که خیلی خوب به ویندوز متصل شد. مجموعه آفیس هم خیلی راحت روش نصب شد. به Matlab هم گیری نداد. بقیه نرم افزارها هم مثل Adobe Photoshop CS2 ، Nero 7 و ... راحت نصب شدند. برنامه های فارسی مثل فارسی نویس مریم هم چند تا خطا در نصب می داند که با نصب دستی و کپی چند فایل راحت اجرا شدند. تنها 3D max 9 64-bit نصب نشد و کامپیوتر قاطی کرد که مجبور به System Restore شدم. دلیلشم این بود که یکسری از فایل های DX9 رو روی DX10 کپی می کرد. راستی یادم رفت بگم که این نسخه از ویندوز DirectX 10 داره و بازی خورها می تونند در انتظار بازی های جدید و صد البته بهتری باشند که با توجه به این ورژن DX تولید و وارد بازار می شه. یک چیز جالب دیگه، بالارفتن فوق العاده سرعت نصب برنامه ها توی این ویندوزه. سرعت جستجو هم تقریبا با ویندوز XP غیر قابل مقایسه است چون شدیدا زیاده.
قسمت speech Recognition هم خیلی جالبه. بعد از یک آموزش تقریبا نیم ساعته تقریبا هر کاری رو (مثل فرمان دادن، دیکته کردن و ....) می تونید با یک میکروفون انجام بدید. اگه یک هدست بیسیم داشته باشید قضیه واقعا رویایی می شه. می تونید برین رو راحتی بشینید و آهنگ مورد علاقه تونو گوش بدید اگه دوست داشتید به کامپیوترتون بگید به درایو مثلا D بره، وارد دایرکتوری Music بشه و فایل مورد علاقه تون رو با نرم افزار مورد علاقه تون پخش کنه (البته نه به راحتی آب خوردن اما سخت هم نیست!) یا حرف بزنید تا کامپیوتر تایپ کنه (البته فعلا به انگلیسی ) و خیلی امکانات جالب دیگه. من الان از این سیستم (البته با یک هدست سیم دار!) دارم استفاده می کنم و واقعا ارتباط برقرار کردن با کامپیوتر بدون موس و صفحه کلید تجربه خیلی جالبیه.
ویندوز ویستا خیلی قابلیت های جدید دیگه هم داره نوشتن از اونا بحث رو طولانی می کنه.
راستی دیگه مشکل ریست شدن و هنگ کردن دستگاه هم کاملا بر طرف شده.
اما ایرادهای این ویندوز:
به نظر من هنوز که هنوزه این سیستم عامل نمیتونه همه گیر بشه؛ چون روی خیلی از سیستم هایی که الان توی دنیا هست غیر قابل اجراست (البته رو خیلی سیستم ها هم خوب اجرا می شه که این خیلی ها از اون خیلی ها خیلی کمترن!). اما اصولا برای اجرای هرچه بهتر این ویندوز شما حتما احتیاج به یک سیستم جدید دارید. شنیدم که به کارت های شبکه هم خیلی گیر می ده.
سرانجام ...
گرچه ویندوز ویستا در ظاهر و با یک بار دیدن به نظر سیستم عامل خوبی می آید؛ اما گذر زمان مشخص می کند که این سیستم عامل پایداری خوبی دارد و قابل اطمینان هست یا نه.
شاد باشید و سلامت


..................................................................................................................................